Ny allmänförberedande kurs med spelinriktning i samarbete med Hola folkhögskola

Vill du bygga en spelupplevelse? Detta är ett bra tillfälle för dig som är intresserad av att lära dig mer om spelutveckling! Inga förkunskaper krävs. Kursen riktar sig till dig som inte har gått klart grundskolan eller har fullständig gymnasiekompetens.

Spelutveckling

En kurs för dig

Med lärarstöd får du chansen att läsa in grund- eller gymnasieämnen på Allmänförberedande kurs med spelinriktning på Hola folkhögskola (distans) och därigenom uppnå gymnasiekompetens.

Kurs: Allmänförberedande kurs med spelinriktning – DISTANS

Tid: CSN berättigande heltidsutbildning 18 veckor, 20 timmar per vecka

Datum: Start den 24 oktober 2022 (antagning sker löpande)

Om kursen

Utöver grund- och gymnasiestudier ingår introduktionskurs i spelutveckling – analog och digital spelproduktion samt studie- och yrkesvägledning. 

Detta är ett samarbete med Hola folkhögskola och oss på FCV Sverige som utbildningsleverantör. Du studerar på distans från din hemmiljö ledd av lärare, spelutbildare och spelvägledare. Under kursen ges mer tid att läsa och repetera kurser i anpassat tempo och du får förbättra din studieteknik. Målet är att du efter utbildningen ska ha en klar inriktning samt ha fått nya eller kompletterande kunskaper. Oavsett förkunskaper kommer du att lära dig alla steg för att göra ett eget spel, minst ett analogt och ett digitalt spel.

FCV och hola logotyp

Introduktion i spelutveckling

Digitala genomgångar och presentationer hålls samt att resurser tilldelas. Introduktioner, mindre uppgifter, handledning och föreläsningar inom relevanta ämnen. Exempel på spelblock: Level design, Pixelart och Spelprogrammering. Uppgifterna levereras inom varje kursämne under kursens gång. Inga förkunskaper krävs då det här är en introduktionskurs.

Ansök idag!

Vid frågor om utbildningen kontakta lars@fcvsverige.se
Ansökan sker via Hola folkhögskola – Allmänförberedande kurs med spelinriktning. Antagning sker löpande. 

Spelutveckling skapa spel
Spelutveckling

Bildkälla: www.pixadome.com

Dela nyheten

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Se oss gärna som en kreativ lots
eller en fyr som lyser upp osynliga,
otraditionella vägar för unga vuxna
att hitta sitt sammanhang och sin
plats på arbetsmarknaden.