Summercamp Boden

Summercamp by Boden Gamecamp 2022 är ett samarbete mellan FCV Sverige, Previous, Boden kommun och Luleå kommun och som möjliggör för unga vuxna att få en inblick i en spännande framtidsbransch.

Under tio veckor har unga vuxna, som innan Summercamp varken arbetade eller studerade, undervisats i spelutveckling genom att de har läst två gymnasiekurser (Tillämpad programmering och Gränssnittsdesign) samt vägletts mot spännande framtidsyrken. Den 19 augusti 2022 hade vi avslutning av vårt andra Summercamp i Boden och avslutningen firades på Boden Gamecamps lokaler med mingel, skratt och samtal medan vi fikade på de kolossalt stora och somriga tårtbitarna av Summercampbakelsen.


100% av ungdomarna som innan Summercamp varken arbetade eller studerade har sökt in på vidare utbildning.

100% hade en klar individuell plan efter slutförd Summercamp.

100% av deltagarna skulle rekommendera insatsen till andra unga vuxna som varken arbetar eller studerar.


Som oberoende lots är vi stolta och glada att vara med på de ungas resor, studenter som har arbetat hårt med visioner och målsättningar och nu har alla gått vidare till olika skolformer såsom kommunala vuxenutbildningen, folkhögskola och universitet. Några mot spel och IT och andra till att läsa in sin gymnasiekompetens och så här sammanfattar en student om sin tid här.

“För mig så har Summercamp varit som en slags katarsis för själen, där många utav de bekymmer man drogs med sedan innan har lösts upp och på så sätt kunna ge mig en inblick i vad jag vill göra framöver, särskilt med att låta mig planera studier och eventuellt arbete i framtiden.”

I år har vi haft förmånen att genomföra årets camp tillsammans med stjärnorna på spelstudion Previous, Erik och Oscar. Två unga kloka dataspelsutvecklare som precis innan hade examinerats från Indiespelutveckare utbildningen. Två ambassadörer för våra Gamecamps som inte bara är duktiga inom sitt yrkesområde utan också som handledare för studenterna. Så här summerar de årets Summercamp

Sommaren 2021 fick vi nys om Summercamp och när vi fick chansen högg vi direkt. Under sommaren 2022 undervisade vi på PREVIOUS inom gränssnittsdesign och tillämpad programmering, samt en del pixel art. Vi såg en möjlighet att få vår verksamhet att växa med samarbetet och med detta lärde vi oss en hel del om initiativet men även om oss själva. Vi har precis påbörjat vår resa som indieföretag och möjligheten att få det här projektet unnade oss väl med både publicitet och utökat kontaktnät. Samarbetet med FCV har varit väldigt givande och lärorikt. Deras vision och initiativ är något även vi brinner för. Vi ser fram emot ett framtida samarbete!


Summercamp är ett resultat av FCV’s projekt #Andravägar 2020/2021 vars huvudsakliga syfte var att tillsammans med projektpartners stärka kunskapen om samt testa insatser för att nå fram till hemmasittare och arbetslösa unga vuxna. Mot Corona krisens utmaningar marknadsanpassade vi våra tjänster, skruvade på våra coaching metoder och stärkte vårt fokus på målgruppen unga vuxna som varken arbetar eller studerar. Gamecamps är ett av resultaten.

Se oss gärna som en kreativ lots
eller en fyr som lyser upp osynliga,
otraditionella vägar för unga vuxna
att hitta sitt sammanhang och sin
plats på arbetsmarknaden.