Många har hittat sin väg – det kan du också.

#andravägar

Artist painting

Bryt utanförskap

Vi vill komma i kontakt med dig som är mellan 16 – 29 år bor i Norrbotten, inte arbetar eller studerar och saknar kontakt exempelvis med Arbetsförmedlingen eller kommun.

Det vi kan bidra med är vårt nätverk, tips och vägar vidare.

#andravägar

Vill du bidra med din berättelse

Är du en av de som tagit sig ur ett ofrivilligt utanförskap? Vill du dela med dig av din berättelse och hjälpa någon annan att öppna upp sin väg ut ur utanförskapet? Ett urval av berättelser kan komma att behöva göras.

Photographer
Group of young modern dancers dancing in the studio

Nya sätt att nå ut

Vi projektpartners vill utforska nya sätt att nå fram till unga vuxna, särskilt till de som står långt ifrån arbete och studier.

Vi skapar, utforskar samt lär oss mer om digital kommunikation tillsammans med målgruppen unga vuxna.

Om oss

FCV Sverige är initiativtagare och projektägare och arbetar för unga vuxna. Vi har länge arbetat med vägledning och arbetsmarknadsinsatser och med särskilt fokus på de kulturella, kreativa och digitala näringarna. I samspel med andra aktörer inom området vill vi hitta andra vägar att närma sig arbete, studier och drömmar för unga vuxna.

Föregående
Nästa

Våra partners

Vi känner stolthet i att få vara med i ett så viktigt och nytänkande projekt som kombinerar insatser för omställning och samhällsnytta. Ett projekt som korsbefruktar olika branscher, stärker samarbeten och bidrar till fler möjligheter av utvecklingsinsatser för företagen på lång sikt, särskilt i dessa tider.
Det finns behov hos oss, som inom många andra kommuner, att utveckla sättet att nå unga samt att utveckla den uppsökande verksamheten. Det är särskilt viktigt nu i kristider att hjälpas åt mot utanförskapet. Digitala metoder har inte prövats i tillräcklig utsträckning och detta ser vi som både nytt och spännande att följa.

Den största utmaningen idag för spelbranschen är kompetensförsörjningen. Målgruppen “Hemmasittande unga vuxna” är en högintressant målgrupp då många har dataspel som främsta intresse, hög digital- och ibland även kreativ kompetens, men ingen eller dålig förutsättning för att göra sig anställningsbara. Med cirka 70 spelbolag inom regionen, och med närmare 14 spelutbildningar kan vi bidra med praktikplatser, vårt nätverk och inspirera till att bli en del av vår bransch och bli anställningsbar i en växande spelindustri.

När vi startade företaget 2018 så var målsättningen att när vi hade chansen att hjälpa och ge tillbaka så skulle vi ta den. Sen känner vi allihopa någon som lider av depression och utanförskap, kan vi hjälpa personer att hitta en naturlig väg där deras talang och driv tas till vara på så skulle det inte bara vara en rolig resa, men också väldigt inspirerande.

Vi måste bli bättre på att tackla det ökande utanförskapet bland unga vuxna.

Är du företag, kommun eller möjliggörare som är intresserad av att stärka ungas möjligheter att bidra till samhället? Kontakta oss info@fcvsverige.se

Bli partner du med

Är du företag, kommun eller möjliggörare som är intresserad av att stärka ungas möjligheter att bidra till samhället?

Vill din organisation stödja oss att kunna fortsätta med vår mission?

Kontakta FCV Sverige!

Finansiärer

Finansiärer

Kontakta oss

Unga Vuxna

“Projektet pågår mellan november 2020 och juni 2021”

FCV®Sverige AB info@fcvsverige.se

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.